Olen syntynyt vuonna 1972 Särkisalon kauniissa saaristokunnassa, joka nykyisin on osa Salon kaupunkia. Perniön Lukion (1991) ja Salon kauppaoppilaitoksen (1993) jälkeen opiskelin työn ohella iltaopintoina tradenomiksi (BBA) Turun AMK:n englanninkielisellä Business IT-linjalla (2004).

Oma työhistoriani on monimuotoinen. Kesätöitä tehtiin 12-vuotiaasta metripalkalla sokerijuurikkaita harventaen. Kyläkaupan puotipuksuksi pääsi kesätöihin 15-vuotiaana Förbyn bensalaiturille veneitä tankkailemaan ja siitä välillä makkaraa myymään. Kauppahommat jatkuivat merkonomin tutkinnon jälkeen Anttila Oy:ssä vuosituhannen vaihteeseen.

Viimeisinä kauppavuosina aloitin IT-painotteiset tradenomiopinnot ja siirryin elektroniikkateollisuuden hallinnon, talouden, myynnin ja markkinoinnin pariin, jossa kului lähes vuosikymmen. Vuodesta 2009 aika on kulunut Hämeen Laatusiivous Oy:n parissa, jossa mieheni on toimitusjohtajana ja minä hoitelen käytännön asiat; rekrytoinnit, henkilöstön ja asiakkaat, palkat ja työvuorolistat jne. Työntekijöitä meillä on 15 ja asiakkaita reilu parisataa. Mieheni omistaa yrityksestä 60% ja minä loput. Kiitos osaavan henkilökuntamme ja mieheni venymisen, itsensä kehittäminen opiskelemalla on ollut mahdollista.

Koulutuksen ja töiden lisäksi elämääni on tietenkin suuresti vaikuttanut lapsuuden perheeni; vanhemmat ja kolme isosiskoa sekä yksi isoveli. Kaikki sisarukset sekä nuoruusajan parhaat ystävät ovat tukena vielä tänäkin päivänä, kun viisikymppisyys jo häämöttää! Siitä jos mistä, saa olla kiitollinen.

Kun siivousalan yrittäjän ja työnantajan elämää oli takana jo vuosia, uhkasi jonkinlainen leipiintyminen. Piti löytää itselle uusia näkökulmia ja haasteita. Niinpä vuonna 2017 hakeuduin Helsingin Psykoterapiainstituutin järjestämään kaksivuotiseen 60 op:n koulutukseen ja valmistuin ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi joulukuussa 2019. Osa työnohjausharjoitteluistani sijoittui opetusalalle, mutta suurimman osan harjoitteluistani tein pk-yrityksissä, joiden parista löytyivät myös ensimmäiset oikeat työnohjausasiakkaani.

Laita viestiä, mikäli haluat kuulla lisää. Mietitään yhdessä puhelimessa tai Zoomin äärellä, olisiko työnohjauksesta hyötyä itsellesi tai työntekijöillesi.

sanna.ahtineva (at) saunalahti.fi

Koulutus:

  • NLP Practitioner 1/2021 - 10/2021
  • Ratkaisukeskeinen työnohjaaja STOry, 60 op, 2019
  • Tradenomi, BBA, 2004, Turun AMK, Salon yksikkö
  • Yo-merkonomi, 1993, Salon kauppaoppilaitos


Työhistoria:

  • Hämeen Laatusiivous Oy:n toisena osakkaana vuodesta 2014
  • Hämeen Laatusiivous Tmi 2009 - 2014
  • Zipic Oy, Tampere 2008-2009
  • Satel Oy, Salo 2001 - 2008 myynnin ja taloushallinnon tehtäviä
  • Vähittäiskaupan eri tehtäviä 1987 - 2001 (mm. Anttila Oy, Salon tavaratalo 1993-1999)