Mitä tarkoittaa "väärä tausta"?

Torstai 4.5.2023 klo 15.14 - Sanna Ahtineva


Moi!

Olen aina joskus ollut aistivinani pientä epäilystä siitä, voiko siivousyrittäjästä olla työnohjaajaksi? Kun ei ole sote-sitä ja -tätä, tai jotain muuta. Pohdin asiaa jo lopputyössäni, enkä ole oikein vielä päässyt selvyyteen. 

Faktisesti voi tottakai, olenhan itsekin valmistunut jo 2019. Mutta kenelle minusta olisi eniten apua? Pitääkö työnohjaajalla olla substanssiosaamista ohjattavan alasta, osatakseen kuunnella, kannustaa, jäsennellä ja auttaa ihmistä hänen kulloistenkin haasteidensa parissa. Vai olisiko sittenkin parempi, jos näkemys ja kysymykset tulisivatkin boksin ulkopuolelta?

Jos omalta osaltani vastaan kysymykseen, niin ihmiset ovat ihmisiä ja työ on työtä, pitkälti alasta riippumatta. Työyhteisöjen elämä on elämää koko kirjossaan joka paikassa. Yksilöllä on iloja ja suruja, haasteita ja voitonhetkiä, oli työ sitten mitä hyvänsä. 

Kuulisin mielelläni, jos sinulla on havaintoja tai omia kokemuksia "väärän taustan" ympäriltä! 

Miettii.jpg

Avainsanat: Alanvaihto, työnohjaus, työnohjaaja, yrittäjyys


Kommentit

4.5.2023 18.41  Riitta

Jos on asiansa osaava ohjaaja, voi olla boxin ulkopuolelta. Hyvä ohjaaja saa avautumaan ja pohtimaan asioita.
Jossain määrin voi olla hyvinkin, että ei ole ollut samalla alalla töissä kuin ohjattavat. Tuo uutta näkökulmaa ja uudet korvat/silmät kyseenalaistamaan vanhoja "näin on aina tehty- tapoja".
Mahdollisuus ja haaste.👍😀

4.5.2023 19.33  Sanna Ahtineva

Kiitos Riitta avoimesta asenteesta! Kokeilemallahan se sitten tarkemmin selviää, mikä kenellekin sopii. 👍


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini